Nye regler for kortgebyrer

11-01-2018

De nye regler for kortgebyrer betyder, at man (i de fleste tilfælde) ikke længere må sende kortgebyret videre til slutkunden. Det betyder, at man skal have deaktiveret sit kortgebyr - få vejledning her.

Nye EU regler for transaktionsgebyrer for betalingskort

De nye EU regler har betydning for din forretning, hvis du i dag sender gebyrer for kort transaktioner videre, til dine kunder. Det er nemlig pr 1.1 ikke længere lovligt at sende betalingsgebyrer (surcharges) videre til brugere af betalingskort udstedet inden for EU, med mindre det er erhvervskort.

Det vil i praksis her og nu betyde, at ingen betalingsgebyrer må sendes videre, da der ikke i dag er nogen måde, at du som butik kan se om et kort er privat udstedt, eller udstedt til en forretning (se nederst).

Som butiksejer har man ansvar for, at disse gebyrer ikke sendes videre til kunden.

Er du Quickpay kunde?

Du kan selv slå kortgebyrer fra i Quickpay - det er simpelt og du kan selv gøre det. Følg vejledningen i boksen med "Nyttige links" eller klik her.

Læs desuden Quickpays Blog opslag om de nye regler.

Er du DIBS kunde?

DIBS gør det ikke muligt, at slå det fra selv, men vi kan gøre det for dig som en tilpasning.

Du kan læse DIBS' blog indlæg her.

Bruger du en anden betalingsgateway?

Kontakt os hvis du ønsker hjælp til at indstille din gateway, eller har spørgsmål til det her. Hvis du ikke benytter DIBS eller Quickpay, foreslår vi at du starter med at kontakte din betalings gateway selv.

Hvornår må man opkræve kortgebyrer?

FDIH har gennemgået reglerne lidt nøjere, og kan hjælpe dig til at forstå, hvornår du må opkræve kortgebyrer. Rent teknisk, er der dog ikke pt. nogle af de traditionelle danske betalingssystemer der tilbyder en løsning, som rent faktisk kan differentiere.


Læs FDIHs indlæg

Få nyheder om tiltag og følg med bag skærmen